דילוג לתוכן

מידע לגבי הקיצוצים לסטודנטים

כפי שאולי שמעתם.ן, הנהלת האוניברסיטה מתכננת לפטר עד 50% מחברי.ות סגל ההוראה והמחקר בפקולטה למדעי הרוח בתשפ״ה. 

מעבר לפגיעה הישירה והצינית בפרנסתם.ן של חברי.ות הסגל ובאיכות הלימודים של הסטודנטים.ות בפקולטה למדעי הרוח, לצעד יש השלכות גם ללימודים שלכם.ן, הסטודנטים.ות בכל הפקולטות האחרות בקמפוס.

 

כל הפקולטות (אומנויות, מדעי החברה, משפטים, מדעים מדויקים, הנדסה, ניהול ומשפטים) שולחות סטודנטים.ות לקורסים במדעי הרוח מזה שנים, כחלק מהותי מן ההשכלה הכללית שהן מחויבות להעניק לכם.ן. נוסף על כך, לפקולטות להנדסה, למדעים מדויקים ולמדעי החיים יש מסלולי לימוד ייעודיים במדעי הרוח שהותאמו במיוחד להן.

 

הקיצוץ המסיבי של הנהלת האוניברסיטה בסגל מדעי הרוח יוביל לסגירת קורסים רבים ותוכניות לימוד רבות, שתוצאתו היא צמצום משמעותי במבחר הקורסים שיוצעו לכם.ן, הפחתה של שעות תרגול, וצפיפות רבה יותר בכיתות הלימוד

להנהלת האוניברסיטה אין סיבה למהלך הזה מלבד ניצול המצב הקשה שלכם.ן ושלנו בעקבות הלחימה המתמשכת. 

במקום לפתח תוכנית לטווח ארוך שתמצב את הפקולטה למדעי הרוח ותאפשר לה להמשיך ולהציע מגוון קורסים ותוכניות לימוד שישרתו אתכם.ן, היא בוחרת להקריב את רמת הלימודים של כלל הסטודנטים.ות בקמפוס. 

 

בזמן שאוניברסיטאות אחרות, כמו בר אילן והטכניון, מרחיבות את תוכניות הלימוד שלהן במדעי הרוח ומשקיעות משאבים בסגל ובסטודנטים.ות שלהן, אוניברסיטת תל אביב מסרבת לקחת אחריות ולשקול הצעות קונקרטיות לצמצום הגירעון, שנציגי הארגון העלו בפניה (כמו שינוי מבנה התקצוב של הפקולטה). אפילו הצעות קלות ליישום, כמו הקלה בתהליך הרישום לקורסים של סטודנטים.ות מפקולטות אחרות או מחוגים שונים במדעי הרוח (כיום ניתן להירשם לקורסים רק באופן ידני ורק שבועיים אחרי תחילת הסמסטר), נתקלו בהתנגדות מוחלטת מצד ההנהלה.

העובדה שאוניברסיטאות אחרות מצליחות להגדיל את מספר הסטודנטים.ות והסגל שלהן מעידה על כך, ששורש הבעיה נעוץ בניהול כושל של ההנהלה באוניברסיטת תל אביב, והוא שהוביל לירידה כללית במספר הסטודנטים.ות בכלל, ובפקולטה למדעי הרוח בפרט.  

 

מה יעלה בגורל הפקולטה למדעי הרוח כשהחלטת משרד האוצר לקצץ את תקציב ההשכלה הגבוה בכ-750 מיליון ש״ח תצא לפועל, עם קיצוצים דרסטיים של קורסים ותוכניות, ומהן הפקולטות הבאות בתור? וכל זאת בזמן שתמשיכו לשלם שכר לימוד מלא?

 

נחישותה של ההנהלה להמשיך במדיניות הפיטורים (בין 2017 ל-2022 צומצמו 34% מסגל ההוראה והמחקר בפקולטה למדעי הרוח) וסירובה לשקול חלופות, לא משאירות לנו כל ברירה אלא לנקוט בצעדים ארגוניים. 

מבחינתנו, שביתה היא המוצא האחרון, צעד שיש לנקוט בו רק במקרים חמורים ודחופים במיוחד. השביתה האחרונה של הארגון התקיימה ב-2019, לפני שרובכם.ן התחלתם.ן ללמוד באוניברסיטה. כולנו תקווה, שהנהלת האוניברסיטה תתעשת, תיסוג מעמדתה הנוכחית ותאפשר לנו לפתוח את סמסטר ב' כמתוכנן.

אם אתם.ן מתנגדים.ות לפגיעה במדעי הרוח ומעונינים.ות לסייע במניעת שביתה כמוצא אחרון,

1. שתפו את המידע הזה עם חברים וחברות בפקולטה למדעי הרוח ובפקולטות אחרות.

2. שלחו מיילים לדיקנית הפקולטה, להנהלת האוניברסיטה ולחברי הוועד המנהל של האוניברסיטה והסבירו את התנגדותכם.ן לפיטורים, שיפגעו גם בכם.ן. 

כתובות מייל רלוונטיות:

נשיא האוניברסיטה גדי פרנק: [email protected]

מנכ״ל האוניברסיטה פרופ׳ אריאל פורת: [email protected]

רקטור האוניברסיטה פרופ׳ מרק שטייף: [email protected].il

פרופ׳ גלי צינמון דיקנית הפקולטה למדעי הרוח: [email protected].il

ֿ3. הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של המאבק כדי לשמוע על פעילויות נוספות

עודכן לאחרונה ב־09:36
, 16 בפברואר 2025